Djeca mogu puno naučiti od svojih majki, neročito kad su u pitanju majke poduzetnice. One za svoju djecu brinu na jedinstven i drugačiji način od očeva, što djeca već u najranijoj dobi mogu prepoznati. Izuzetno su dosljedne u načinu na koji komuniciraju s djecom i pružaju im podršku.

Njihove vještine mogu se usporediti s poduzetničkim vještinama, smatra Patrick Bet-David. U svom je najnovijem videu objasnio zašto su majke dobre poduzetnice te koje sve poduzetničke vještine imaju.

Mudra majka poduzetnica zna da vam pravi mentor može pomoći ubrzati proces učenja i pokretanja posla, osnažiti vam samopouzdanje i smanjiti stres.

Majke poduzetnice

majke poduzetnice1. Majke su puno nježnije od očeva i pune su razumijevanja.

2. Imaju šesto čulo i nastoje što više vremena provoditi s djecom, a imaju i sposobnost čitanja i razumijevanja drugih ljudi.

3. Majke se ne boje pričati o problemima i otvoreno govoriti o onome što im smeta. Na poslu to može biti prednost jer se na taj način problemi neće odgađati, već rješavati odmah.

4. Osim što ništa ne odgađaju, majkama je uvijek sve važno.

5. Zbog stalnog osjećaja hitnosti u stanju su u kratkom roku ostvariti više stvari, što je važno kako bi bili uspješni u poslu.

6. Majke poduzetnice su vješte u pisanju preporuka, ne boje se tražiti pomoć od ljudi kako bi dobile posao.

7. Dobre su u prodaji i pouzdane su. Ne iskorištavaju druge jer ne bi voljele ni da njihovu djecu netko iskorištava.

8. Ne boje se pokazati emocije i dobre su u slušanju drugih. One znaju na koji način treba priopćiti lošu vijest, što je izrazito važno u poslovanju.

9. Znaju da neke stvari koje se djeci sada ne sviđaju, koristi će im u budućnosti, što je veoma korisno za poduzetnike.

10. Uz to su i odlični pregovarači, bilo da se radi o pregovaranju s djecom, muževima ili rodbinom. Sposobnost pregovaranja stvara odličan put prema dobrom poslovanju.

11. Odlične su i u multitaskingu. Mogu istovremeno čuvati dijete, kuhati večeru i pričati na telefon. Na poslu se često od zaposlenika traži da obavlja više stvari odjednom, a majke pokazuju da to nije nikakav problem.

12. S problemima se majke susreću svakodnevno i imaju sposobnost lakog rješavanja problema, što je izrazito važna vještina.

13. One su rodile svoju djecu i to ih čini borbenijima.

14. Majke su zadužene i za organizaciju rođendana, vjenčanja ili obiteljskih okupljanja. Eventi su ponekad sastavni dio poslovanja, a majke mogu odlično savladali i tu vještinu.

Video kako je Patrick Bet-David opisao poduzetničke vještine u 14 točaka možete pogledati u prilogu.

Izvor-Women in Adria