aloe vera gel
Aloe Vera – 9 razloga zašto treba konzumirati Aloe Vera Gel
04/09/2017
kurkuma
Kurkuma – kao dodatak prehrani
07/09/2017
Prikaži sve

Ideje za početak školske godine

Možda nemate vremena i nedostaje vam ideje kako u nedostatku vremena pripremiti kvalitetan obrok? Kada nabrajamo stvari vezane za početak školske godine, onda je ishrana uvijek na prvom mjestu. Roditelji često strepnjom ispunjava pomisao što će im dijete ručati ili užinati, odnosno hoće li mu biti osigurane odgovarajuće hranjive tvari, kako bi dijete funkcioniralo na najvišem stupnju.

Početkom školske godine javljaju se i domaće zadaće i izvannastavne aktivnosti zbog kojih je još manje slobodnog vremena za pripremu zdravih jela.

U nastavku pogledajte 5 ideja kako izvući najviše iz malo vremena koje imate

1. Započnite dan energičnim doručkom!

Dokazano je da djeca koja redovito konzumiraju doručak bogat hranjivim tvarima postižu bolje rezultate i bolje se ponašaju od kolega koje ne doručkuju. Zajutrak može sadržavati jaja, prepečenac od integralnih žitarica, zobene pahuljice i voće ili proteinski shake od voća i jogurta. Ako dijete voli jela jela od žitarica, onda provjerite ima li jelo minimalno 3 grama vlakana i manje od 6 grama šećera! Današnje žitarice sadrže u sebi proteine i mnoštvo vlakana.

2. Isplanirajte meni i spremite unaprijed!

Raspodijelite povrće i žitarice u vrećice, pripremite voće i vodu, tako da ujutro umjesto jurnjave imate sve gotovo pripremljeno – uzmite i krenite!

3. Izbjegavajte polugotova jela!

U takvim namirnicama je visok sadržaj šećera, natrija i masnoća. Umjesto toga probajte u svakom obroku konzumirati svježe namirnice bogate proteinima, te voće i povrće!

4. Uživajte u užini!

Užinu nakon škole učinite užitkom! Dok pričate s djecom o njihovom danu ili dok pišu zadaću, ponudite im razno voće i povrće, integralne kekse i sireve. Izrežite voće i povrće u simpatične oblike, neka njihova konzumacija poslije škole postane svakodnevna rutina.

 
5. Dopunite sve vitaminima za djecu!

Odaberite jedan proizvod dopune prehrani i uvjerite se da sadrži sve potrebne sastojke koje će vašem djetetu osigurati optimalnu količinu i sadržaj vitamina i minerala.

I na kraju: budite živi primjer! Teško je naučiti djecu konzumaciji hrane bogatom hranjivim tvarima ukoliko sam roditelj ne obraća pažnju na to. To nas treba podsjećati da sami uzmemo dnevnu dozu vitamina i mineralnih tvari kroz naše dodatke prehrani.

Ispuni anketu